Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Na tem mestu si lahko preberete na kakšen način podjetje Biro 4m d.o.o. izvaja politiko zasebnosti v skladu z zakonskimi določili. Podrobneje je opisan način zbiranja vaših osebnih podatkov, namen njihove uporabe in onemogočanje njihovega posredovanja tretjim osebam.

Podjetje Biro 4m d.o.o. skrbi za varovanje vaših osebnih podatkov, tako da deluje v skladu s predpisi in zakoni (podlaga: Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1, Ur. l. RS št. 94/07 in Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR s pričetkom uporabe dne 25.05.2018).

1.    Veljavnost in uporaba politike zasebnosti

 Politika zasebnosti velja in se brez izjem uporablja za:

  • vsakega uporabnika spletnih strani podjetja Biro 4m d.o.o., ob prvem in vsakem nadaljnjem obisku ter
  • vsako osebo, ki podjetju posreduje svoje osebne podatke v kakršnikoli obliki.

Politika zasebnosti se lahko spremeni oziroma dopolni brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila v skladu z zakonskimi predpisi, ki so takrat v veljavi. Aktualna verzija politike zasebnosti je objavljena na spletni povezavi POLITIKA ZASEBNOSTI.

2.    Opredelitev pomembnih izrazov

Osebni podatek je vsak podatek, ki se nanaša na določeno fizično osebo in jo ta podatek tudi določa (ime in priimek, naslov, telefonska številka, EMŠO, ….).

Lastnik spletnih strani je podjetje Biro 4m d.o.o., upravljalec le teh je podjetje Biro 4m d.o.o.

Uporabnik spletnih strani je vsaka oseba, ki dostopa do predmetnih spletnih strani, ne glede na način.

3.    Vrste podatkov, ki jih zbiramo

Osebni podatki, ki se zbirajo na spletnih straneh z izpolnitvijo  kontaktnega obrazca, v katerega vpisujete vaše ime in priimek, telefon, e-poštni naslov, se zbirajo izključno z namenom vzpostavitve komunikacije z vami. Enako velja tudi za podatke, ki nam niso posredovani preko kontaktnega obrazca na spletnih straneh.

Na podlagi zbranih informacij, ki so z vaše strani oddane prostovoljno, je podjetju Biro 4m d.o.o. omogočena vzpostavitev neposrednega kontakta in odzivnost na vaše povpraševanje v najkrajšem možnem času.

Občutljivih osebnih podatkov (rasno in narodno poreklo, versko prepričanje, politična opredeljenost, itd.) ne zbiramo in ne shranjujemo.

4.    Namen obdelave podatkov

Osebne podatke, ki jih zbiramo na naših spletnih straneh in z neposrednim kontaktom, uporabljamo izključno in samo z namenom komuniciranja in obveščanja.

5.    Pravice imetnika osebnih podatkov

Kot imetnik osebnih podatkov imate pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov iz naših seznamov.

6.    Posredovanje podatkov

Osebnih podatkov, ki jih pridobimo na naših spletnih straneh in z neposrednim kontaktom, nikoli ne posredujemo tretjim osebam, v kolikor za to nimamo vašega predhodnega in izrecnega pisnega dovoljenja.

7.    Rok hrambe podatkov

Osebne podatke hranimo časovno neomejeno.

8.    Definicija piškotkov

Majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, znotraj katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete določeno spletno stran in kaj vas ob tem zanima, so t.i. piškotki. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oziroma informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Vedno imate možnost, da piškotke zavrnete oziroma jih izklopite v vašem spletnem brskalniku.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo:

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
_ga Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics

Pri prvem obisku naših spletnih strani piškotki niso avtomatsko vklopljeni, vas pa prosimo, da to storite zaradi tega, da bo spletna stran delovala čimbolj optimalno in prilagojeno za vas.

Piškotke uporabljamo zgolj za analizo obiskanosti naših spletnih strani.

Če piškotke izklopite, spletna stran ne bo delovala optimalno oziroma bodo nekatere funkcionalnosti onemogočene. Tudi pri izklopu vseh piškotkov bo brskalnik še vedno pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje naše spletne strani.

9.    Povezave do drugih spletnih strani

Ta politika zasebnosti izključuje vse druge spletne povezave in mesta (vključno z socialnimi omrežji), tudi če ste povezavo nanje našli na naših spletnih straneh. Uporaba teh povezav je izključno vaša odločitev in v tem primeru podjetje Biro 4m d.o.o. ne odgovarja za ustrezno izvajanje varnostne politike.

Priporočamo, da pri vsaki spletni strani, ki jo obiščete, preberete njihovo politiko zasebnosti.

Če imate kakršnokoli vprašanje ali potrebujete dodatno pojasnilo glede izvajanja politike zasebnosti ravnanja z osebnimi podatki podjetjaBiro 4m d.o.o.,  nas lahko vedno KONTAKTIRATE in z veseljem vam bomo odgovorili.